Zoekkaart Natuur Dichtbij
20 mei - 27 mei

Ontdek welke dieren en planten er bij jou in de buurt wonen!

Kinderen

Voor jonge kinderen heeft het Nederlands Instituut voor Biologie een zoekkaart gemaakt met daarop dertig veelvoorkomende Nederlandse soorten zoals de grote weegbree, de pimpelmees en de tuinslak. In totaal staan er zes planten, 26 dieren en één schimmel op de kaart. De soorten zijn zo gekozen dat er het hele jaar door en in heel Nederland wel iets te zien is! Voor dit project mogen wij gebruik maken van illustraties uit het boek Soortenschat van Geert-Jan Roebers (tekst) en Pieter Fannes (illustraties).

Kinderen gaan steeds minder naar buiten en daar willen we wat aan veranderen. Met deze kaart willen we kinderen enthousiast maken om erop uit te gaan en de natuur dichtbij huis te ontdekken. Door meer naar buiten te gaan en kennis te maken met de natuur, leren ze deze ook beter te waarderen. 

De zoekkaarten worden van 20 tot 27 mei tijdens de Week van de Biologie uitgedeeld in ARTIS, Burgers' Zoo, Diergaarde Blijdorp, Dierenpark Amersfoort en Vogelpark Avifauna. TIP: gebruik de zoekkaart bij de Dierentuin BioBlitz. 

Help ons met een donatie om deze kaarten in grote aantallen te realiseren en de drukkosten te dekken, jouw bijdrage maakt een wereld van verschil!

 

 

 

Tijd & plaats


20 mei - 27 mei -
Te vinden bij bovengenoemde dierentuinen en ook thuis te gebruiken

Organisatie door Nederlands Instituut voor Biologie

Contact: Nienke Prins