Wedstrijd Nectar Plantenpracticum
20 mei - 27 mei

Ga op avontuur met je leerlingen en ontdek welke planten er allemaal groeien rondom de school. Maak foto’s, zoek de namen erbij en maak een supergave collage. Wie weet wint jouw klas wel een te gekke Nectar Buitenkoffer!

Onderwijs

Ga op natuuravontuur met de Nectar Plantenpracticum!

Welke planten vind je in de omgeving van je school? Ga op ontdekkingstocht met je leerlingen en zie welke planten er zijn. Fotografeer en determineer ze. Maak de mooiste collage en wie weet wint jouw klas 1 van de 5 Nectar Buitenkoffers!

Wat heb je nodig?
- De Nectar determineerkaart
- De Nectar determineertabel
- Een smartphone of camera om foto’s mee te maken
- Een app om een collage te maken van de gemaakte foto’s

Wat moet je doen?

Neem je leerlingen mee op natuuravontuur rondom je school en ontdek welke prachtige planten hier allemaal te vinden zijn.

 

Stap 1:

Download de determineerkaart en determineertabel en print ze uit.  

Stap 2:

Vorm teams van 3-4 leerlingen en geef elk groepje 1 determineerkaart en 1 determineertabel.

Stap 3:

Ga rondom de school op zoek naar planten. Maak een duidelijke en mooie foto van zoveel mogelijk verschillende planten en schrijf de namen van de planten in de determineertabel. 

Stap 4:

Maak een super gave collage van zoveel mogelijk plantenfoto’s. Zorg ervoor dat de foto’s duidelijk zijn en de correcte naam van de plant erbij vermeld staat.

Stap 5:

Kies als klas de mooiste fotocollege uit en stuur deze in via dit formulier. Je kunt de collage tot en met 27 mei 2024 inleveren.

 

Hoe worden de winnaars gekozen?
We kijken vooral naar welke fotocollages het mooist zijn. Dus wees creatief en maak er een waar ‘plantenkunstwerk’ van. We kijken uit naar jullie creaties! Je kunt de fotocollages tot en met 27 mei via dit formulier inleveren.

We nemen na afloop van de actie persoonlijk contact op met de 5 winnaars.

Wat kun je winnen?

Je maakt kans op één van de vijf Nectar Buitenkoffers! Met de Nectar buitenkoffer heb je alles wat je nodig hebt voor een practicum over de waterkwaliteit van een sloot in de buurt van jouw school. Schepnetjes, een zuurstofmeter, emmers, lepels en een bijbehorende lesbrief; we hebben overal aan gedacht. Alles zit in een handige koffer waarmee je zo naar buiten rolt! De inhoud van de koffer is voor zowel onder- als bovenbouw.

Tijd & plaats


20 mei - 27 mei -
Je kunt deze activiteit overal doen!

Organisatie door Noordhoff