Wandeling in het land van Herve
20 mei - Dalhem

Ga mee op een wandeling (11 kilometer) in het land van Herve door de vallei van de Berwinne. Een afwisselende route met mooie vergezichten en interessante bezienswaardigheden.

Iedereen

Vanuit het historisch centrum in Dalhem maken we een wandeling van 11 kilometer door het dal van de Berwinne en over het plateau Florichamps. Dalhem ligt 20 kilometer ten zuiden van Maastricht. Het is een zeer afwisselende route met mooie vergezichten en interessante bezienswaardigheden. We zullen onder meer stilstaan bij historische architectuur, de horticultuur op het plateau, het leven in bronwaterbeken en de oude betekenis van vervoer per spoor. We wandelen onder begeleiding van een IVN-natuurgids en nemen er ruim de tijd voor. Stevige schoenen zijn wenselijk. Neem wat te eten en te drinken mee, want onderweg is geen horeca. Honden mogen mee, mits aangelijnd.

Verplicht aanmelden per mail vóór 18 mei, mail: hbloksma@xs4all.nl

Vermeldt hoe je naar het vertrekpunt in Dalhem wilt gaan: Met eigen auto, meerijden met een andere deelnemer of per OV. Kom je met de auto, geef dan aan hoeveel anderen je kunt meenemen. Als alle aanmeldingen binnen zijn koppelen we de meerijders aan de automobilisten. Deelname is gratis. Reizen per OV: Trein Maastricht – Luik, tot station Visé (13 min.) – Bus TEC, lijn 67, tot halte Dalhem Wichet (21 min.) Vertrekt ieder uur. De halte ligt op het startpunt. 

Verzamelen bij Place des Centenaires Carabin in Dalhem (België). Deze parkeerplek is gelegen aan de Rue Gervais Toussaint tussen huisnummers 7 en 13.

Tijd & plaats


20 mei - 10:30 - 15:00
Place des Centenaires Carabin in Dalhem (Belgiƫ). Deze parkeerplek is gelegen aan de Rue Gervais Toussaint tussen huisnummers 7 en 13 Dalhem

Organisatie door IVN Maastricht

Contact: Hugo Bloksma
Meer informatie: Website