VO 2020

ZEE KUST KLAS - 34ste NIBI-conferentie voor bovenbouw havo en vwo

We zijn uitverkocht! We hebben 740 deelnemers. Er is nog wel plek op de wachtlijst. Schrijf je hieronder in voor de wachtlijst.
Download de programmakrant
Surf direct naar het inschrijfformulier.

Lees meer over de Green Bag Lady conferentietasjes die dit jaar duurzaam en met de hand vervaardigd zijn. Hier vind je ook de info ver de pubquiz en spelletjesavond.
Voor een selecte groep is er de mogelijkheid om op zaterdagmorgen Yoga te doen onder leiding van Annelies Visser van 7:30 - 8:15 uur. Lees hier de omschrijving.

ERRATUM: In de gedrukte programmakrant staat per ongeluk 2x dezelfde tekst bij W34 en W60. Bekijk hier de juiste workshopomschrijving van W34 Frisse wind door je les? Leren leren en redeneren.

Datum: Vrijdag 17 en zaterdag 18 januari 2020
Locatie: Let op nieuwe locatie! Hotel Zuiderduin Egmond aan Zee
Kosten: €440 (vrijdag en zaterdag met overnachting), €290 (alleen de vrijdag), €380 (vrijdag en zaterdag zonder overnachting), voorovernachting op donderdag (€42,50 2-p op kamer, €62,50 1-p op €kamer). 1-p kamertoeslag op vrijdag = €50
Inschrijving: maandag 4 november 16:00 uur voor NIBI-leden. Ben je géén lid, dan kan je vanaf woensdag 6 november 16:00 uur inschrijven als het niet is uitverkocht. Na inschrijving wordt je lidmaatschap gecheckt.
Lees de belangrijke informatie over inschrijven en annuleren. 

 

ZEE KUST KLAS
Nederland is een zee-land. Ongeveer een kwart van ons kikkerlandje ligt onder zeeniveau.We hebben heerlijke stranden en prachtige duingebieden waar we van kunnen genieten.Met de Wadden hebben we een van de belangrijkste natuurgebieden van de wereld inhuis. Dit kustecosysteem heeft een hoge natuurwaarde en bestaat uit een kustzee metgeulen en platen die onder invloed staan van het getij. Met vloed overstromen de platenen met eb liggen ze droog en is het een walhalla voor kustvogels als kanoeten enstrandlopers. Op de platen groeit soms zeegras, en in de bodem leven veel bodemdieren.Dat is van belang voor vele soorten vissen die hier opgroeien. En die vissen wordenweer gegeten door zeehonden, de toppredatoren van dit unieke ecosysteem. Kom naar de34ste NIBI-conferentie en wordt in anderhalve dag een marien bioloog. We verkennen alsware zeevaarders nieuwe gronden. We verlaten het oude vertrouwde Lunteren en reizen afnaar het kust- en duingebied van Hotel Zuiderduin bij Egmond aan Zee. Dit hotel ligt eenschelpworp afstand van het strand en je loopt er zo de duinen in. In de lezingen hoor je denieuwste wetenschappelijke inzichten in en de workshops doe je ideeën op om je lessente verrijken voor ecologie en andere thema’s. Zo is er aandacht voor de kwetsbaarheid vande zee en het zeeleven. Denk aan de plastic soep of overbevissing. Gelukkig zijn er ookpositieve geluiden te horen zoals de zeereservaten die gevormd kunnen worden tussenwindmolenparken op zee. Ook als je school midden op de Veluwe ligt of in de kalkheuvelsvan Zuid-Limburg, valt er genoeg inspiratie op te doen om een paar prachtige zilte zeelessenop te tuigen. Kortom, sea you in Egmond!

Downloads

Voorkant van de programmakrant. Illustratie: Merlijn van Bijsterveld

Nieuwe locatie: Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee