Werkochtend moeras Purmerbos
05 oktober - Purmerend

Op elke 1e zaterdag van de maand in het najaar en de winter organiseert het IVN een werkochtend in het moerasdeel in het Purmerbos.

Iedereen

Op elke 1e zaterdag van de maand in het najaar en de winter organiseert het IVN een werkochtend in het moerasdeel in het Purmerbos (natuurdeel ingang Westerweg thv huisnummer 6). Ook de Landelijke Natuurwerkdag, de eerste zaterdag in november, is in het Purmerbos. Dan zijn we de gehele dag aan de slag in en rond het moeras met als doel om deze open te houden en de leefomstandigheden voor moerasvogels te verbeteren en te vergroten. Hiermee zal ook een nevendoel worden bereikt, namelijk meer ruimte voor moeras- en waterplanten en meer (water)insecten.

 

We onderhouden slootjes en poelen door deze uit te baggeren en te schonen, delen van het rietmoeras in een langjarige cyclus te maaien en het maaisel af te voeren en boom-en struikopslag te verwijderen.

Ook onderhouden we een takkenril, een vogelkijkscherm en een insectenhotel langs de rand van het moeras.

 

Hebt u interesse om in het moeras te werken of wilt u informatie over deze werkochtenden, dan kunt u contact opnemen met

Louis Boersma, moeraswg.ivn.w@gmail.com of 06-13466148.

 

Werkochtenden van 08.45 tot 12.15 uur

Tijd & plaats


05 oktober 08:45 - 12:15
Westerweg 6, Purmerend

Organisatie door IVN Afdeling Waterland

Contact: Louis Boersma
Meer informatie: Website