Wat leeft er op groene daken?
06 oktober - Rotterdam

Het dak is niet echt een plek waar je veel dieren verwacht. Op groene daken leven echter veel soorten insecten. Onderzoeker Marco Tanis weet er alles van.

Iedereen

Op groene daken in de stad komen veel soorten insecten voor, afhankelijk van de inrichting van dat dak. Marco Tanis van Bureau Stadsnatuur (onderdeel van Natuurhistorisch Museum Rotterdam) doet hier onderzoek naar. Wanneer is een groen dak het meest interessant voor insecten? En welke soorten kun je verwachten op een groen dak?

In de Week van de Biologie geeft Marco Tanis een lezing over zijn onderzoek. Na de lezing is er de mogelijkheid voor een kleine groep mensen voor een aansluitende excursie naar de daktuin van het Erasmus MC, waar je alles krijgt te zien en te horen over biodiversiteit op daken. Ook is de fototentoonstelling Stadsnatuur onder de loep - foto’s van Judith Tielemans te zien. Deze tentoonstelling belicht het werk van de stadsecoloog en er is aandacht voor dieren op groene daken.

 

De lezing en excursie zijn gratis met een geldig toegangsbewijs voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Voor de excursie is inschrijven verplicht via info(at)hetnatuurhistorisch.nl. Vol is vol!

 

Foto: Een pan trap (insectenval voor onderzoek) op een groen dak in Helmond. (Marco Tanis)

 

Tijd & plaats


06 oktober 11:30 - 13:30
Westzeedijk 345, Rotterdam

Organisatie door Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Contact: Bram Langeveld