Wat leeft en kruipt erin de grond?
22 mei - Leiden

Altijd al willen weten wat er onder de grond van het kabouterhuisje in het Plantsoen leeft? Duik in de wereld van biodiversiteit.

Iedereen

Altijd al willen weten wat er onder de grond van het kabouterhuisje in het Plantsoen leeft? Duik in de wereld van biodiversiteit. Voor en door bewoners, voor jong en oud!

Aan de rand van Levendaal Oost ligt één van de mooiste stukken van het Singelpark: het Plantsoen. Tijdens de activiteit van vandaag wordt dit unieke deel van het stadspark belicht. Met verschillende gidsen/biologen en een vergrootglas op zak gaan we in het Plantsoen op zoek naar al wat leeft en kruipt tussen de wortels van de bomen, bij het kabouterhuisje en langs de waterkant. Het wordt een middagactiviteit voor en door buurtbewoners, geschikt voor jong en oud. Per gids zullen er 6-8 personen meespeuren. Een rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.

Leiden kent tal van insectologen die hun kennis met breed, lokaal publiek willen delen. Stichting Taxon Expedition zal in dit project samen vormgeven met het buurtcomité. De activiteit is gratis en in het Nederlands.

 

Tijd & plaats


22 mei - -
Plantsoen, Leiden

Organisatie door European City of Science Leiden 2022

Contact: Hanna Groen
Meer informatie: Website