(W)eet smakelijk
02 oktober - Wageningen

Op 2 oktober organiseert het Wetenschapsknooppunt Wageningen University de jaarlijkse kinderuniversiteit. Professor Emely de Vet zal voor 200 kinderen van groep 6 t/m 8 een college verzorgen over voedingsgedrag.

Kinderen

Waar komt die onbedwingbare behoefte nou vandaan om een hele chocoladereep op te eten, ook al zitten we helemaal vol? We weten heus wel wat gezond is en wat niet, maar ons gedrag vertelt soms iets heel anders. Professor Emely de Vet legt je uit welke factoren van invloed zijn op verleiding en hoe we onze voedselrijke omgeving voortaan wat slimmer af kunnen zijn. Na het college gaan kinderen zelf aan de slag.

Tijdens de kinderuniversiteit zal Prof. dr. ir. Louise O. Fresco, voorzitter van Wageningen University & Research, het voedseleducatie-lesportaal Chef! lanceren. Met dit nieuwe lesportaal, vol met lessen van Smaaklessen en EU-Schoolfruit, kunnen alle leerkrachten in Nederland met hun leerlingen aan de slag met voedseleducatie. Met Chef! krijgen kinderen flink wat kennis over eten én ervaring met gezond en duurzaam kiezen.

 

Inschrijven kan vanaf 2 september via de website.

Tijd & plaats


02 oktober 13:30 - 17:00
Bronland 1, Wageningen

Organisatie door Wetenschapsknooppunt Wageningen University

Contact: Els van Coeverden
Meer informatie: Website