Open dag NIOO - De natuur van de toekomst
05 oktober - Wageningen

Bij het NIOO willen we weten hoe de natuur werkt. Jij ook? Kom op zaterdag 5 oktober langs en doe mee met de vele activiteiten. Welkom in de natuur van de toekomst!

Iedereen

Welkom in de natuur van de toekomst

Bezoek op zaterdag 5 oktober de open dag van het NIOO. Ontdek hoe dieren, planten, schimmels en bacteriën samenleven en samenwerken. Kijk mee hoe de mens die kennis kan gebruiken voor de natuur van de 21e eeuw. Hoe moeten we bijvoorbeeld omgaan met extreem weer en klimaatverandering? Hoe krijgen we wildernis terug en kunnen we gewassen op een natuurvriendelijke manier beschermen?

Activiteiten

De hele dag is er van alles te beleven. Kom kijken hoe experts live vogels ringen, waardoor die te volgen zijn op hun trektochten over de aarde. Speel het Vette Ganzenspel, maak je eigen waterkwaliteitsmeter en ga op de foto als microbe. Verder kun je de labs bekijken, zelf proefjes doen, spelletjes spelen, onderzoekers het hemd van het lijf vragen en nog veel meer.

Oplossingen van NIOO voor de natuur

Het NIOO probeert oplossingen aan te dragen voor de natuur van de toekomst. In en om ons gebouw testen we nieuwe uitvindingen voor de maatschappij. Neem een kijkje bij de experimentele hoge-temperatuursopslag, op ons grote natuurdak en bij het project Poep = Goud. Als je bij ons naar de wc gaat, doe je daar trouwens zelf aan mee, want via natuurlijke processen recyclet het NIOO alles dat we door de wc spoelen. Wat we uiteindelijk overhouden? Schoon water dat terug de natuur in kan!

NIOO-KNAW

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in Wageningen doet fundamenteel onderzoek naar biodiversiteit en de rol die soorten hebben in een ecosysteem.

Praktische informatie

Natuur van de toekomst bij het NIOO duurt van 11:00 – 17:00 uur.

Bekijk de website van het NIOO voor updates van het programma.

Opendag NIOO

Tijd & plaats


05 oktober -
Droevendaalsesteeg 10, Wageningen

Organisatie door Nederlands Instituut voor Ecologie

Contact: Froukje Rienks
Meer informatie: Website