Ontdek de pijlinktvis op Fort Kijkduin!
25 mei - 01 juni Huisduinen

Door middel van een presentatie wordt de pijlinktvis ontleed en ontdek je meer over de levenswijze van het diertje, zijn aanvalstechnieken en waarom de inktvis een geliefde prooi is voor rovers.

Iedereen

Fort Kijkduin, gelegen in een prachtig duingebied aan zee, heeft naast een rijke militaire geschiedenis ook een prachtig zeeaquarium waarbij vissen uit de Noordzee en de Waddenzee te bezichtigen zijn. Fort Kijkduin ligt pal naast paal 0, het punt waar het tellen van de strandpalen start en de Noordzee overloopt in UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee.

Tijdens de week van de biologie kun je een inkijkje nemen in het leven van de pijlinktvis. Door middel van een presentatie wordt de pijlinktvis ontleed en ontdek je meer over de levenswijze van het diertje, zijn aanvalstechnieken en waarom de inktvis een geliefde prooi is voor rovers. De stukjes inktvis mogen vervolgens zelf aan de haaien en roggen gevoerd.

Van 25 mei t/m 1 juni is er dagelijks om 14:30 uur een voerdemonstratie waarbij er de mogelijkheid is zelf een inktvis te ontleden.
De overige voerrondes worden om 12:30 en om 15:30 gehouden. Hierbij wordt er veel verteld over de vissen en hun omgeving.

Tijd & plaats


25 mei - 01 juni 12:30 - 15:30
Fort Kijkduin, Admiraal Verhuellplein 1, Huisduinen

Organisatie door Fort Kijkduin

Contact: Manouk van Deutekom
Meer informatie: Website