Maak je eigen natuurfilm
20 mei -

Laat met je film in 1 minuut zien hoe mooi en belangrijk de natuur dichtbij huis is.

Onderwijs

Vivo, NIBI en EMS Films organiseren samen deze wedstrijd voor alle middelbare scholieren in Nederland. De films worden beoordeeld door experts van EMS Films en ThiemeMeulenhoff. De drie beste films vallen in de prijzen: de makers mogen met hun hele klas naar de nieuwe voorstelling van EMS Films: Onder het Maaiveld (voorjaar 2023). De makers van de nummer één mogen daarbij ook nog de filmmakers ontmoeten! De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats tijdens de NIBI-conferentie op vrijdag 20 mei in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.

Hoe kun je meedoen?

  • Maak een film van ongeveer 1 minuut (maar korter dan 2 minuten).
  • Breng met jouw film de natuur dichtbij huis in beeld. En laat zien hoe mooi en belangrijk deze is. Lees eerst dit stappenplan met tips voor het maken van je eigen natuurfilm.
  • Lever de film aan via WeTransfer, gebruik het mailadres bonnink@nibi.nl, mail Shira voor vragen.
  • Lever de film aan in HD (1080 pixels).
  • Lever de film uiterlijk vrijdag 13 mei aan.
  • Je geeft toestemming voor plaatsing van je film op het YouTube-kanaal van NIBI.
  • Download het 5-stappenplan om een film te maken.

 

Wat kun je winnen?

  • De drie beste inzendingen winnen een gratis bioscoopbezoek voor de hele klas voor de film Onder het maaiveld die in het voorjaar 2023 in de bioscopen draait.
  • De makers van de beste film winnen met hun familie een gratis diner en overnachting (met ontbijt) in Hotel Zuiderduin van vrijdag 20 op zaterdag 21 mei. Dit geldt voor maximaal 5 gezinnen van het winnende groepje. 
  • De makers van de beste film winnen ook nog eens een Meet & Greet met de natuurfilmers van EMS Films 

 

In vijf stappen meedoen aan de 1-minuut-natuurfilmwedstrijd

Natuur is overal om je heen. Zelfs op plekken waar je het niet meteen verwacht. We nodigen jou uit om de natuur dichtbij huis (of school) in beeld te brengen. Laat in een korte film zien hoe mooi die natuur is. Hoe pak je dat aan en waar moet je aan denken? We helpen je in 5 stappen op weg.

Professionele films worden gemaakt door een team waarin iedereen zijn eigen taak heeft. Ook in jouw groepje verdeel je de taken. Het enige wat je nodig hebt is een mobiele telefoon of een camera om mee te filmen en een computer voor het monteren.

Volg de vijf stappen en daarna heb je -als het goed is- een eigen film gemaakt!

Tijd & plaats


20 mei - -
,

Organisatie door

Contact: Shira Bonnink