Leerlingexcursie biologische veehouderij De Groote Voort
29 mei Lunteren

Laat leerlingen voelen, proeven, ruiken, meemaken, horen en zien hoe biologie gebruikt wordt bij de productie van de beroemde rauwmelkse Remeker kaas. En, heel verrassend, de bodem en de planten doen er zeer toe!

Onderwijs

Leerlingen vragen zich vaak terecht af waarom zij iets moeten leren over biologie. Wanneer hebben leerlingen kennis over bodemdieren, planten of kringlopen nodig? Een manier om dat aan leerlingen te laten zien is door ze te laten ervaren dat biologie hartstikke belangrijk is bijvoorbeeld duurzame voedselproductie. Voor veehouder Jan Dirk van de Voort is het duidelijk dat biologie er toe doet. Hij is biologisch melkveehouder met Jersey-koeien en maakt samen met zijn collega’s unieke kaas van rauwe melk. Jan Dirk en zijn collega’s maken dagelijks gebruik van biologische kennis. Leerlingen die bij hem komen kunnen voelen, proeven, ruiken, meemaken, horen en zien hoe biologie gebruikt wordt. En, heel verrassend, de bodem en de planten doen er zeer toe!

In deze rondleiding neemt veehouder Jan Dirk je mee en laat je zien hoe zij duurzaam ondernemen. Allerlei biologische kennis en kunde komt aan bod. Natuurlijk wordt er ook ingezoomd op de rol van planten en de bodem en het bodemleven. De rondleiding eindigt in de kaasmakerij en de winkel.

Iedereen is van harte welkom. Neem schoeisel mee dat vies kan worden en bij regen een paraplu.

Let op! Er is plek voor maximaal 50 personen.

Interesse om met je klas aan deze rondleiding mee te doen? Mail naar keessen@nibi.nl

Tijd & plaats


29 mei 10:00 - 11:00
Postweg 110, Lunteren

Organisatie door De Groote Voort

Contact: Jan Dirk van de Voort
Meer informatie: Website