Inktvissen ontleden op Fort Kijkduin!
30 september - 06 oktober Huisduinen

Bij Fort Kijkduin kun je een inkijkje nemen in het leven van de pijlinktvis. Door middel van een presentatie wordt de pijlinktvis ontleed en ontdek je meer over de levenswijze van het diertje, zijn aanvalstechnieken en waarom de inktvis een geliefde prooi is voor rovers. De stukjes inktvis mogen vervolgens zelf aan de haaien en roggen gevoerd worden.

Iedereen

Tijdens de week van de biologie kun je bij Fort Kijkduin een inkijkje nemen in het leven van de pijlinktvis. Door middel van een presentatie wordt de pijlinktvis ontleed en ontdek je meer over de levenswijze van het diertje, zijn aanvalstechnieken en waarom de inktvis een geliefde prooi is voor rovers. De stukjes inktvis mogen vervolgens zelf aan de haaien en roggen gevoerd worden.

Daarnaast is er op donderdag 3 en op vrijdag 4 oktober om 14:00 een presentatie over de zoölogische collectie. Hier wordt naast uitleg over de diverse collectie dieren ook het bijzondere skelet van Chris de Potvis besproken. Dit skelet heeft het uitzonderlijke conservatieproces niet éénmaal maar zelfs twee keer ondergaan.

Op 4 oktober is het dierendag. Alle mensen die een achternaam hebben met daarin een vis óf een Noordzee-gerelateerde achternaam hebben mogen voor slechts €2,- naar binnen op deze dag! Voorbeeld: de familie Baars, Steur, Kotter, Anemoon, Net, of Hengel. Twijfelt u over uw naam? Neem contact op met de jury van Fort Kijkduin.

 

Geen inschrijving vereist.

Tijd & plaats


30 september 14:30 - 15:00
Admiraal Verhuellplein 1, 1789 AX, Huisduinen

Organisatie door Fort Kijkduin

Contact: Manouk van Deutekom
Meer informatie: Website