Grote Wetenschapsdag 2019
02 oktober

Waarom worden dieren gesmokkeld? Hoe is dierensmokkel georganiseerd? Tijdens de Grote Wetenschapsdag op 2 oktober 2019 gaan leerlingen uit groep 5 t/m 8 aan de slag met deze vragen.

Onderwijs

Tijdens de Grote Wetenschapsdag maken basisschoolleerlingen in heel Nederland in één ochtend kennis met wetenschap en technologie in de klas. De Grote Wetenschapsdag is voor leerlingen uit groep 5 t/m 8 en wordt in 2019 georganiseerd op woensdag 2 oktober.

Dierensmokkel
Elk jaar is er een ander thema, dit jaar is dat dierensmokkel. Waarom worden dieren gesmokkeld? Hoe is dierensmokkel georganiseerd? En wat gebeurt er precies bij het illegaal smokkelen van dieren?

Lesmateriaal
Aan de hand van lesmateriaal gaan de leerlingen aan de slag met het onderzoek van Daan van Uhm van de Universiteit Utrecht. Hij doet onderzoek naar 'groene criminaliteit': het illegaal smokkelen en verhandelen van dieren en ander natuurlijk materiaal, bijvoorbeeld neushoornhoorns, kaviaar en hout.

Organisatie
De Grote Wetenschapsdag wordt georganiseerd door het Kenniscentrum Talentontwikkeling Wetenschap en Technologie (KTWT) en het Wetenschapsknooppunt (WKUU), beide van de Universiteit Utrecht.

 

Meld jouw groep aan op de website: https://www.uu.nl/onderwijs/grote-wetenschapsdag.

 

Foto: Lize Kraan

Tijd & plaats


02 oktober 08:30 - 13:00
,

Organisatie door Universiteit Utrecht

Contact: Eline Dondorp
Meer informatie: Website