Fotowedstrijd - Beauty and the Beast
06 april - 10 mei Amsterdam

De natuur kan wonderschoon zijn, maar ook beestachtig wild of rauw. Scholieren worden uitgedaagd om het thema te visualiseren in een tweetal samenhangende foto’s. (foto: Flickr)

Onderwijs

Het VO-HO netwerk Bètapartners organiseert dit jaar een fotowedstrijd voor scholieren voortgezet onderwijs om een extra stimulans te bieden voor verwondering en nieuwsgierigheid, de basis voor écht leren.

Enthousiasmeer jouw leerlingen om twee foto’s te maken waarin het thema ‘Beauty and the Beast’ goed tot zijn recht komt én er ook aandacht is voor de biologie. Mocht jouw klas de winnende foto’s aanleveren dan win je voor jouw lessen een super-de-luxe digitale microscoop. Daarmee maak je de organisatieniveaus die lastig met het blote oog waarneembaar zijn zichtbaar en kunnen jouw leerlingen makkelijk inzoomen op die wondere wereld.

De leerlingen sturen de foto’s in. Jij kan dus bepalen of je jouw leerlingen alleen, in duo’s of in groepjes laat fotograferen. Je kan er zelfs een mini-wedstrijd van maken in de klas. Onderzoek daarvoor bijvoorbeeld vanuit verschillende contexten welke onderwerpen goed bij het thema van de fotowedstrijd passen. Je kan het zo groot of klein maken als je zelf wilt.

Foto's insturen kan van 6 april tot 10 mei. Op 25 mei vindt de prijsuitreiking plaats.

Voor meer informatie en insturen van foto's, ga naar https://www.betapartners.nl/fotowedstrijd-beauty-and-the-beast/#1484142533337-63f21cd7-0100354f-9b1c


Tijd & plaats


06 april - 10 mei -
Prijsuitreiking: UvA science park 904, Amsterdam

Organisatie door Bètapartners

Contact: Paula Mittelberg
Meer informatie: Website