Fotowedstrijd
15 juli - 29 september

Win €500,- voor de beste biologiefoto op Wikipedia! Upload je foto's voor 30 september.

Iedereen

Het Nederlands Instituut voor Biologie is samen met Wikipedia op zoek naar de mooiste biologiefoto. Alles wat jij onder biologie vindt vallen mag ingestuurd worden: van natuur- tot microscoopfoto. Samen met de schrijfactiviteiten die het NIBI en Wikipedia organiseren, worden op deze manier de vele biologische pagina’s nog beter en kunnen relevante afbeeldingen worden toegevoegd.

Iedereen die een biologiefoto instuurt maakt kans, maar de jury geeft extra punten voor originaliteit, educatieve meerwaarde en herkenbaarheid. Heb jij een grappige biologiefoto? Misschien levert dit nog wel extra punten op.

Hoe doe je mee?
Iedere deelnemer mag maximaal 10 foto’s uploaden. Bij het insturen van jouw foto’s ga je akkoord met het feit dat jouw foto vrij gebruikt kan worden. Hoe je jouw foto instuurt, tot 29 september 23:59 uur, is te vinden in de korte handleiding. Zet bij de categorie ‘Fotowedstrijd Week van de Biologie 2019’, want alleen foto’s in deze categorie zullen bekeken worden door de jury.

De fotowedstrijd loopt van 15 juli tot en met de start van de Week van de Biologie. Alle nieuwe foto’s die tot 30 september 2019 op Wikimedia Commons worden gezet doen mee met de wedstrijd. Voor de beste nieuwe biologiefoto is er eeuwige roem en een bedrag van €500,-. De 2e, 3e en 4e plek winnen een microscoop, het BioBrein-bordspel of Orgaantwister. De winnaar van de fotowedstrijd zal bekend worden gemaakt tijdens Biology Battle of the Universities op donderdag 3 oktober 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Tijd & plaats


15 juli 09:00 - 23:59
Nederland,

Organisatie door Het Nederlands Instituut voor Biologie en projectgroep Natuur van de Vereniging Wikimedia Nederland

Contact: