Excursie biologische veehouderij De Groote Voort
30 mei Lunteren

Biologisch melkveehouder Jan Dirk van de Voort maakt samen met zijn collega’s unieke kaas van rauwe melk. Kom voelen, proeven, ruiken en maak mee hoe op dit bedrijf de kennis van biologie ingezet wordt.

Iedereen

Er is veel te doen over duurzame voedselproductie. Het roer moet om in Nederland. We moeten meer kringlooplandbouw bedrijven waarbij boeren en natuur hand in hand gaan. Melkveehouder Jan Dirk van de Voort laat je ervaren dat biologie hartstikke belangrijk is. Hij is biologisch melkveehouder met Jersey-koeien en maakt samen met zijn collega’s unieke kaas van rauwe melk. Jan Dirk en zijn collega’s maken dagelijks gebruik van biologische kennis. Kom voelen, proeven, ruiken en maak mee hoe op dit bedrijf de kennis van biologie ingezet wordt. Leer hoe belangrijk de plantjes in het gras zijn, maar minstens net zo belangrijk hoe de bodem gezond blijft. In deze rondleiding neemt veehouder Jan Dirk je mee en laat je zien hoe zij duurzaam ondernemen. De rondleiding eindigt in de kaasmakerij en de winkel. Iedereen is van harte welkom. Neem schoeisel mee dat vies kan worden en bij regen een paraplu.

Let op! Er is plek voor maximaal 50 personen.

 

Tijd & plaats


30 mei 14:00 - 15:00
Postweg 110, Lunteren

Organisatie door De Groote Voort

Contact: Jan Dirk van de Voort
Meer informatie: Website