Doe mee met #stoepplantjes en win een poster!
25 mei - 01 juni

Heb je wel eens goed gekeken naar de plantjes die tussen de tegels oprukken? Breng ze op naam met #stoeplantjes!

Iedereen

Een grijze stad doet je waarschijnlijk niet aan biologie of biodiversiteit denken. Toch vinden tussen de tegels en het beton de stengels van heel veel plantjes hun weg naar boven. Sinds 2016 spuiten gemeentes geen gif meer tegen dit soort onkruid. Maar hoezo, onkruid? Deze plantjes lijken misschien onbeduidend, maar heb je er al eens goed naar gekeken? Elk plantje heeft zijn eigen verhaal en vervult zijn eigen rol in de stad. Geef de anonieme stoepplantjes een naam en bewonder hun schoonheid en diversiteit!

Via de website van de Leidse Hortus vind je (behalve het stoepkrijt natuurlijk) alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Download de poster van stoepplantjes en ga op zoek bij jou in de buurt! De plantjes die je (met behulp van de poster) weet te determineren mag je met stoepkrijt van hun naam voorzien. Op twitter, instagram en facebook zie je tal van voorbeelden van mensen die je zijn voorgegaan.

Iedereen die tijdens de Week van de Biologie zijn foto op bovenstaande social mediakanalen deelt met #Stoepplantjes maakt kans op een stoepplantjesposter op A1-formaat!

Tijd & plaats


25 mei - 01 juni -
In je omgeving,