Dans mee met de gehoornde dames
23 april - 01 juni

Wij geven twee klassen de mogelijkheid om de documentaire Dansen met gehoorde dames gratis te bekijken!

Onderwijs

Wat gebeurt er als je je melkveebedrijf volledig vrijmaakt van antibiotica en vaccinaties? En welke stappen zet je daarna? Hoe vinden we de natuurlijke cyclus op de boerderij zoals die er ooit was terug? Dat vroegen Jan Dirk van de Voort en zijn vrouw Irene zich ruim vijftien jaar geleden af. Het was het begin van een volledige omschakeling op hun boerderij De Groote Voort. Onno Gerritse heeft hun zoektocht én de antwoorden gevangen in de prachtige documentaire Dansen met gehoornde dames.

Langs koeienvlaaien, kruidenmengsels, paardenbloemen, regenwormen en natuurlijk kazen leer je alles over de kringloop op de boerderij. Het is geweldig om te zien hoeveel Jan Dirk en Irene weten van alle lichamelijke processen in hun koeien, maar nog geweldiger om te zien met hoeveel liefde zij over hun dieren praten. Achter de koeien blijkt een heel scala aan biologische processen schuil te gaan; hoeveel mensen weten dat hoorns heuse stofwisselingsorganen zijn?

De familie van de Voort ontving al vele landbouwstudenten, scholieren en anderen op hun bedrijf voor leerzame rondleidingen. Omdat dat er nu helaas even niet in zit, biedt deze documentaire een mooie manier om toch nog heel veel te leren over kringlooplandbouw en alle natuurlijke processen rondom de boerderij. De documentaire kan klassikaal gekeken worden, maar is digitaal beschikbaar en dus ook ideaal om thuis te bekijken. Meer informatie en een trailer zijn te vinden op https://dancingwithhornedladies.com/.

Voor de Week van de Biologie geven wij twee klassen de mogelijkheid om deze documentaire gratis te bekijken!

Interesse? Mail dan naar keessen@nibi.nl en geef het gewenste aantal ‘tickets’ door (maximaal 30). Op 25 mei krijg je de persoonlijke links doorgestuurd om je leerlingen tijdens de Week van de Biologie de documentaire te laten bekijken. Daarna kan de film (hopelijk in de klas) samen besproken worden.

Tijd & plaats


23 april - 01 juni -
Thuis,